Vrouwen in Retail! Ehhh… en de mannen dan?

by Linda Eriksen on 12 april 2016

Soms heb je een idee waar je hart sneller van gaat kloppen, waar je blij van wordt, een droom waarvan je niet kunt wachten tot die werkelijkheid wordt. Déze droom wilde ik waarmaken.
Welke droom dan, zul je wellicht denken. Nou, die van vrouwen in retail. Een female tribe met allemaal sterke vrouwen, jong, wat minder jong, ambitieus, gedreven, gearriveerd en net begonnen. Een tribe gebaseerd op 3 sterke pijlers: vrouw, retail en nieuwsgierig.

Vol goede moed en passie begon ik met het realiseren van mijn droom. Concept bedacht, lokatie gezocht en uitnodigingen verstuurd. En toen…. poef….een prik(je) in mijn droom. Notabene van andere vrouwen 😉 Leuk hoor zo’n female tribe, alleen zouden het niet alleen vrouwen moeten zijn. Grappig hoe mannen de ene netwerk club na de andere kunnen oprichten. Ze met het grootste gemak elkaar helpen, kennis delen en opdrachten toeschuiven. Want beter delen met degene die je vertrouwt en begrijpt dan een nieuwe weg zoeken.

Wij vrouwen, zijn niet zo gewend te delen met andere vrouwen. Onze kracht te halen uit elkaars kennis en ervaringen. Te vieren wat we bereikt hebben en de retail passie met elkaar te delen. Juist dit maakt mij nog meer overtuigd dat ik mijn droom moet volgen. Nieuwsgierig als ik ben, wil ik graag ontdekken of het gaat lukken. Allemaal vrouwen bij elkaar, allemaal van Venus (dus een taalprobleem is er niet…) en allemaal vol passie en kracht.

Want om maar eens een citaat van mijn (mannelijke) idool aan te halen:

“Je moet schieten anders kun je niet scoren” (Johan Cruijff)

Zo begint het netwerk toch vorm te krijgen en hebben al meer dan 30 “dappere” vrouwen, zich ingeschreven. En 4 topsprekers die hun visie en energie op merkdenken & retail met ons zullen delen. Ik weet zeker dat nog meer vrouwen zich zullen aansluiten. Want hoe leuk is het om vrouw te zijn! Doe mee en schrijf je hier in.

“One of the lessons that I grew up with was to always stay true to yourself and never let what somebody else says distract you from your goals.” (Michelle Obama)

linda  Tot 19 mei! Linda Eriksen, CuriousYou

Share this post:
Linda EriksenVrouwen in Retail! Ehhh… en de mannen dan?