Welke kleur sierpot gaan we kopen?

by Linda Eriksen on 6 juni 2016

Blog_Beelden_PKAl enige jaren ben ik werkzaam bij GroenRijk tuincentra. De inrichting van huis en tuin is van oudsher een vrouwelijke aangelegenheid. Het grootste deel van onze klanten in de tuincentra is dan ook vrouw maar het overgrote deel van onze ondernemers, category managers en leveranciers daarintegen is man.

Dit is niet alleen bij onze organisatie het geval maar bijna in heel tuincentrumland!
Aankoop beslissingen in de tuincentra worden echter door vrouwen genomen. Welke plant, welke bloemen, welke kleur kaarsen, welke vaas of welke kleur sierpot er ook gekocht wordt door het grootste deel van onze vrouwelijke klanten beslist. Kunnen mannen zich wel voldoende inleven in die te nemen beslissing? Ook hier willen wij geen mannenstrategie!
Betrek de vrouwen bij beslissingen, organiseer een klantenpanel met dames en kijk door de ogen van een vrouw. Als de juiste prikkels er zijn gaan de vrouwen eerder over tot een aankoop en dat doet de kassa rinkelen!
Als Vrouwen in Retail zijn er voldoende uitdagingen voor ons! Ook als onze mening in deze mannenwereld niet wordt gevraagd gaan wij deze toch geven!

Paula_Kruit Paula Kruit, Hoofd Studio en Huisstijl GroenRijk

Linda EriksenWelke kleur sierpot gaan we kopen?