RETAIL BRUIST WEER!

by Patrick van der Borden on 12 september 2016

Als je mij vandaag vraagt wat de grootste learning is na het eerste Retail & Brands festival van afgelopen donderdag, dan is het dat de energie terug is in Retail. Er stonden zoveel jonge ondernemers op het podium die vol met passie en liefde voor het vak hun verhalen vertelden. Over hoe het begon met een gedachte, een ervaring elders of een vaststelling dat er iets mist. Het was het startpunt voor het uitwerken van die gedachte tot een idee. Om dat idee daarna te vervolmaken naar een concept. Waarmee de droom tot leven is gekomen.

Open en eerlijk deelden ze stuk voor stuk hun verhaal. Over wat er misging, over wanhoop, maar vooral over volhouden. Volhouden en geloof houden in de eigen kracht, in het eigen idee. In mijn ogen een voorbeeld voor vele gevestigde ketens. Die, vaak gedreven door belangen van aandeelhouders, bezig zijn met het letten op kosten, het vermijden van risico en dus kiezen voor meer van hetzelfde. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Zoals Sissy-Boy dat zichzelf opnieuw uitvond en de tijd neemt om opnieuw duurzaam succesvol te worden met geloof in het concept, de medewerkers en het merk als uitgangspunt.

Dit alles bij elkaar was hopelijk een inspiratiebron voor de aanwezige ondernemers. Inspiratie om weer eens kritisch naar zichzelf te kijken, naar de focus in hun concept. Staat de onderneming er nog zo bij als dat ik het bedacht had? En het allerbelangrijkste: zijn mijn klanten nog blij met mij? Ik kijk nu al uit naar de volgende keer, naar de 2e editie van het festival dat plaats zal vinden op 7 september 2017. Waar we nog meer ruimte zullen geven aan inspiratie; aan het opdoen van nieuwe energie; en aan de verhalen van de nieuwe Retailers. Die ondernemende talenten die zo bruisen!

PS: Heb je het event gemist maar heb je wel behoefte aan hernieuwde energie? Laten we een kop koffie drinken om te bespreken hoe wij je kunnen helpen.

PatrickPatrick van der Borden
CuriousYou

Share this post:
Patrick van der BordenRETAIL BRUIST WEER!